Persondatapolitik

1. Generelt

I dette dokument finder du en beskrivelse af, hvordan GreenGoods ApS indsamler og behandler dine persondata, altså oplysninger om dig. Alt dette er indbefattet i vores ”persondatapolitik”.

Vores persondatapolitik er gældende for de oplysninger du enten selv oplyser os via websitet greengoods.dk (herefter kaldet ”websitet”), eller dem vi indsamler om dig via websitet, eller facebook i form af annoncer.

GreenGoods ApS er dataansvarlige for dine oplysninger. Har du spørgsmål kan du kontakte os. Du finder vores telefonnummer og e-mailadresse under punkt 7.

    2. Hvilke personoplysninger indsamler vi og til hvilke formål, samt retsgrundlaget for behandlingen

    Vi indsamler forskellige former for information, når du besøger vores website. Det er f.eks informationer om hvilken browser du benytter, din IP adresse, netværkslokation, styresystem og informationer om den enhed du besøger websitet fra.

    Formålet med at indsamle disse informationer er at optimere oplevelsen for dig som bruger og besøgende på websitet. Samtidig bruger vi også informationerne til at kunne målrette markedsføring på google, facebook, instagram og andre netværk, bl.a. med retargeting-annoncer. Det er alt sammen noget vi gør for at kunne varetage vores interesse i at sælge og forbedre websitet, så vi bedre kan sælge varer og vise relevante tilbud for dig på nettet.

    Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

      Hvis du køber produkter på vores website eller kommunikerer med os, indsamler vi følgende oplysninger om dig, som du selv har opgivet; navn, adresse, telefonnummer, e-mail adresse, hvad du har købt, købstidspunkt, betalingsmetode samt hvortil du ønsker produkterne leveret. Vi registrerer også, om du har returneret varer.

      Formålet er, at vi skal kunne levere de varer eller ydelser, som du har købt og betalt for hos os. Ligeledes er disse informationer nødvendige for at vi, i tilfælde af reklamationer eller retur, skal kunne dokumentere at du har købt varen eller varerne hos os. Ydermere tjener det formålet at kunne leve op til gældende lovgivning om regnskab og bogholderi. For at forhindre svindel registrerer vi samtidig din IP-adresse.

      Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens artikel 6, styk. 1, litra b, c og f.

        Når du tilmelder dig til vores nyhedsbrev, indsamler vi følgende oplysning om dig: navn, e-mail adresse og hvorfra du har tilmeldt dig (f.eks. facebook, pop-up ect. - også kaldet ”source of signup”) Desuden registrer vi din IP-adresse, netværkslokation, favorit e-mail-klient, dato for tilmelding, åbningsrate, hvilke af vores e-mails du læser samt kontinuitet og eventuel købshistorik.

        Formålet er at levere nyhedsbreve og sælge varer til dig, for at varetage vores interesse for det.

        Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens artikel 6, styk. 1, litra f.

          Tilmelding til vores nyhedsbrev er altid frivillig, og du kan til en hver tid afmelde dig igen. Når du bliver tilmeldt, kan det fx være i forbindelse med en konkurrence, for at få tilsendt en rabatkode eller som afsluttende del af et køb. I den forbindelse får vi en række informationer om dig, som vi kan sammenholde med andre typer informationer, vi har om dig.

          Formålet er, at vi på den måde kan administrere dit medlemskab på nyhedsbrevet samt levere de ydelser og fordele, der er forbundet med det. Samtidig ønsker vi at målrette markedsføring til medlemmer - både via e-mail men også på facebook. Du vil i nyhedsbrevet modtage kampagne-mails, automatiske e-mails samt forladt kurv e-mails.

          Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra b og f.
          For at blive medlem af nyhedsbrevet beder vi dig om at give et særskilt samtykke dertil.

            3. Modtagere af personoplysninger

            Når du bestiller en eller flere varer på vores website, er vi nødsaget til at videregive en del af dine informationer til samarbejdspartnere som GLS, Post Nord og DAO/Coolrunner, der enten fungerer som transportører eller bistår leverancen i form de services, der forbinder websitet med transportøren. Ligeledes kan producenter og leverandører, i tilfælde af direkte leverance eller reklamationer, være nødsaget til at modtage en del af dine personoplysninger.

            Dine oplysninger kan blive videregivet til vores samarbejdspartnere. Dette sker bl.a. for at forbedre din oplevelse som bruger af websitet, samt til at varetage vores interesser. Dine oplysninger kan blive brugt til målrettet markedsføring via vores nyhedsbrevsklient (MailChimp).

            En del af vores databehandlere er etableret udenfor EU. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA og Canada er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield, jfr. EU Persondataforordningens art. 45.

            4. Dine rettigheder

            Vi ønsker at skabe åbenhed om dine personoplysninger. Derfor oplyser vi dig hermed om dine rettigheder ift. os som databehandlere.

                Indsigtsretten

                Du har, såfremt du måtte have lyst, altid ret til at få at vide, hvilke oplysninger vi har om dig, hvorfra vi har dem og hvorfor.

                Du har ret til at få de personoplysninger vi har om dig udleveret. Ønskes dette skal du anmode om udlevering af dine personoplysninger på vores kundemail info@greengoods.dk med emnefeltet ”personoplysninger”. Derefter vil du blive bedt om at dokumentere hvem du er, således at vi ikke udleverer personoplysninger til en forkert.

                Retten til berigtigelse

                Hvis du opdager at vi har urigtige informationer om dig, har du naturligvis ret til at kontakte os med henblik på at få dine informationer berigtiget.

                De oplysninger vi har om dig på vores nyhedsbrev, kan du langt hen ad vejen selv redigere. Det gør du ved at logge ind (via nyhedsbrevet) og rette dine informationer.

                Retten til sletning

                Der kan være tilfælde, hvor du har ret og lov til helt eller delvist at få slettet alle de personoplysninger, vi har om dig. Det kan gøre sig gældende såfremt, at vi ikke længere har et retsgrundlag for at opbevare din personoplysninger. Vi er dog ikke altid forpligtiget til at slette dine personoplysninger. Det gælder særligt ift. retslige forpligtigelser og regnskab.

                Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring

                I enkelte tilfælde kan du bede os om at begrænse behandlingen af dine personoplysninger, så den kun består af opbevaring. Det gælder, hvis du mener, at dine personoplysninger ikke er korrekte.

                  Retten til dataportabilitet

                  De personoplysninger du har givet os, har du i særlige tilfælde ret til at få udleveret i et maskinlæsbart format, til en anden databehandler.

                    Retten til indsigelse

                    Du kan til en hver tid gøre indsigelse til os, mod brug af dine personoplysninger til målrettet markedsføring af dig.
                    Du har endvidere til enhver tid ret til, af grunde der vedrører din personlige situation, at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser jfr. pkt. 2.1 og 2.3.

                      Retten til at tilbagekalde samtykke

                      Du kan, og har altid ret til at, tilbagekalde et samtykke, som vi har fået af dig. Det eneste du skal gøre er at meddele os det på info@greengoods.dk, hvor du i emnefeltet skriver ”vedr. Samtykke”.

                        Retten til at klage

                        Du har ret til at klage til Datatilsynet (Borgergade 28, 5, 1300 København K) over behandlingen af dine personoplysninger. Klage kan indgives på e-mail: dt@datatilsynet.dk og/eller telefon: +45 33193200. Langt de fleste sager er dog hurtigere klaret ved at tage direkte kontakt til os på telefon +45 40898915 eller på info@greengoods.dk.

                          5. Sletning af persondata

                          Oplysninger som vi har indsamlet om dit brug af websitet jfr. pkt. 2.1. slettes senest, når du ikke har gjort brug af websitet i et år.

                          De oplysninger vi har indsamlet om dig i forbindelse med tilmelding af vores nyhedsbrev, sletter vi når du tilbagekalder dit samtykke, medmindre vi har et legitimt grundlag for fortsat at opbevare dem.

                          Oplysninger indsamlet i forbindelse med køb du har gennemført på websitet, jfr. pkt. 2.2, vil som udgangspunkt blive slettet 3 år efter udløbet af det kalenderår, hvori du har foretaget dit køb. Oplysninger kan dog gemmes i længere tid, hvis vi har et legitimt behov for længere opbevaring, fx hvis det er nødvendigt for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nødvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde kravene i bogføringsloven.

                          6. Sikkerhed

                            Din sikkerhed står os meget nært. Derfor har vi foretaget en række passende og sikkerhedsmæssige foranstaltninger, således at risikoen for at dine personoplysninger ulovligt eller hændeligt kan ændres, fortabes, forringes eller mod, at uvedkommende skulle komme dem til kendskab og misbruge dine oplysninger.

                            Det er kun medarbejdere i virksomheden med et reelt behov, der får adgang til dine personoplysninger. Dette for at de kan udføre deres arbejde.

                            7. Kontaktoplysninger

                              GreenGoods ApS er dataansvarlig for de personoplysninger/persondata, vi indsamler via websitet.

                              Har du kommentarer eller ønsker svar på spørgsmål vedrørende vores persondatapolitik, som vi har beskrevet i punkt 4, kan du altid kontakte os her:

                              GreenGoods ApS
                              Bredstensvej 15
                              2610 Rødovre

                              Telefonnummer: + 45 40898915

                              Eller på e-mail: info@greengoods.dk

                              8. Ændringer i persondatapolitikken

                              Hvis vi foretager ændringer i vores persondatapolitik, vil du blive informeret herom næste gang, du besøger websitet.

                              Såfremt du er tilmeldt vores nyhedsbrev, vil du også få besked derigennem.

                              9. Versioner

                              Denne persondatapolitik er version 1 af GreenGoods ApS, dateret d. 15.05.18