Det bæredygtige køkken

Bæredygtighed i køkkenet handler ikke kun om mindre kød, mere grønt og lokalt producerede, økologiske råvarer, selvom det bestemt har en stor betydning. Køkkenet er et af de rum i hjemmet, hvor vi har det største forbrug af forbrugsvarer. Det giver derfor rigtig god mening at starte hér med et kig i skuffer og skabe, hvis vi ønsker en husholdning med et mindre CO2 aftryk. 


Der er mange muligheder for at bringe miljøvenlige produkter ind i køkkenet. Alt fra køkkenredskaber til indpakningsmaterialer og sæber kan løbende udskiftes med mere bæredygtige versioner, efterhånden som de bliver slidt eller brugt op.
I bund og grund handler det om at se sig om efter produkter, som er ansvarligt produceret af gode og vedvarende materialer. At produkter ikke har rejst jorden rundt med fly, før de lander hos dig, og at de kan bruges i mange år eller bortskaffes og genanvendes på fornuftig vis.


Vi har gjort os umage for at finde en godt og velassorteret udvalg af produkter og forbrugsvarer, som netop lever op til disse krav. Læg bl.a. mærke til, at en række materialer går igen, så som rustfrit stål, glas, økologisk bomuld og plantebaseret plast. Det er alle materialer, som enten har en meget høj holdbarhed, eller som kan genanvendes eller bortskaffes uden at udlede CO2 ved forbrænding. Også veganske produkter som sæber og børster er et klart mere bæredygtigt alternativ til de konventionelle produkter, vi traditionelt set har brugt i mange år.


Så giv dit køkken og dine køkkenvaner en bæredygtig makeover uden at gå på kompromis med funktionalitet, kvalitet og godt design. Eller find værtindegaven som kan meget mere end de traditionelle blomster-, vin- eller chokoladegaver. Hvorfor ikke give noget som skaber værdi både i husholdningen og for miljøet, og som kan bruges mange år fremover?


En kan ikke gøre alt, men alle kan gøre lidt!