✓ Fragt fra 39,-⠀ ✓ Hurtig Levering 1-3 hverdage⠀ ✓ 30 dages returret⠀ ★★★★★ på Trustpilot

Sådan sorterer du dit affald fra juli 2021?

Til juli træder nye regler for affaldssortering i kraft og fremover skal du sorterere i ti forskellige fraktioner.

Læs her hvordan du skal sortere dit affald, og hvorfor det er vigtigt.

Fra 1. juli 2021 træder de nye regler for landsdækkende affaldssortering i kraft. Du skal derfor ikke længere omlægge dine sorteringsvaner, når du tager på ferie rundt omkring i Danmark, holder weekend i sommerhuset eller besøger venner og familie i en anden kommune. Fra nu at, er det ens for os alle.

Og selv om det kan virke omstændigt igen at skulle forstå nye regler for affaldssortering, så giver det bare rigtig meget mening, at reglerne nu er strømlinet og ens for alle husstande - uanset bopælskommune.

For det første giver det bedre muligheder for at sortere korrekt, når du besøger andre kommuner, fordi det fungerer på samme måde som hjemme hos dig selv. Og når vi som borgere bliver bedre til at sortere vores affald korrekt, bliver det nemmere at genanvende og genbruge de materialer, vi har brugt ressourcer og CO2 på at fremstille.

Ifølge Miljøstyrelsen kan Danmark spare 589.000 tons CO2, hvis alle danskere sorterer alt deres husholdningsaffald i stedet for at sende det til forbrænding. Det svarer ifølge styrelsen til afbrænding af mere end 200.000 tons kul!

Sådan sorterer du dit affald

Her ser du et overblik over de 10 fraktioner for korrekt affaldssortering.

Sådan sorterer du dit affald i to fraktioner - affaldssortering 2021

Det gør en kæmpe forskel, at du sorterer dit affald

Umiddelbart kan det virke overvældende, at du skal sortere dit husholdningsaffald i ti fraktioner. Men vi kommer ikke uden om, at det faktisk gør en forskel;

Tager vi f.eks. plastaffaldet, så genanvender vi i dag kun ca. 20% af vores plastemballage herhjemme. Ifølge Miljøstyrelsen vil bare et kilo genanvendt plastaffald spare, hvad der svarer til en gennemsnitlig husholdnings standby-forbrug til alle elektriske apparater i to uger.

På Miljøministeriets hjemmeside kan man læse, at der hvert år indsamles ca. 10 kg plastaffald fra en gennemsnitlig husstand. Derudover afleverer hver husstand i gennemsnit ca. 7,5 kg plast på landets genbrugsstationer årligt.
Så det rykker altså en hel del, hvis flere og flere begynder at sortere deres affald korrekt.

Ud over de mange klima- og miljømæssige fordele ved at sortere og genanvende vores affald, er der også en lang række økonomiske fordele for Danmark, hvis vi alle bliver bedre til at sortere vores affald. Ser vi igen på plastaffaldet, så har McKinsey og Innovationsfonden regnet ud, at Danmark årligt kan spare 1,6 milliarder kroner ved ikke at importere nye plastik-råmaterialer men i stedet genanvende de materialer, som allerede er fremstillet og i cirkulation.

Sådan kommer affaldssorteringen til at se ud hos dig

Helt præcist hvordan kommunerne kommer til at implementerer de ti nye affaldssorterings-kategorier står endnu ikke helt klart, men én ting er sikkert, det afhænger af din boligsituation;

Miljøministeriet forventer, at et almindeligt parcelhus skal have to-fire spande med flere rum. Og ved etageejendomme vil det fortsat være muligt at bruge kuber og sorteringsøer, som kan tage imod de mange fraktioner. Der kommer dermed ikke ti nye skraldespande, der hvor du bor.

Desuden er det meget sandsynligt, at mange kommuner vælger at sammenlægge fraktioner. Det kan f.eks. være pap og papir, som vil blive sorteret efter det er blevet afhentet hos dig.

Du kan finde mere præcis information omkring, hvordan det kommer til at se ud hos dig og i din kommune, når vi nærmer os den 1. juli.

Men hvordan får jeg plads til sortering i hjemmet?

Vores danske hjem er generelt præget af lys, enkelthed og afstemte farver. Desuden sætter en travl hverdag ofte krav til at hjemmet er både praktisk og hyggeligt indrettet for at fungere optimalt som vores personlige base. Derfor er bunker af sorteret affald på køkkenbordet sjældent noget vi danskere kan holde ud at se på ret længe ad gangen.

Men lige netop den udfordring, findes der en helt oplagt, skøn og innovativ løsning på;

Sorteringsbokse fra ReCollector er skabt med målet om et klassisk og tidløst design, som kan pryde hjemmet og samtidig give dig et praktisk og overskueligt system til affaldssortering.

ReCollecter affaldssortering - Sådan sorterer du dit affald i et smukt og enkelt affaldssorteringssystemReCollector affaldsboske til affaldssortering - Sådan sorterer du dit affald

Nu er der ikke længere nogen grund til at gemme affaldsbeholdere væk under køkkenvasken eller til at løbe i kælderen eller bryggerset med tomme syltetøjsglas og aviser. ReColletors dekorative og stilrene udtryk giver dig et overskueligt, praktisk og effektivt system til affaldssortering i hjemmet, samtidig med at det vil pryde dit køkken med smukke farver inspireret af vores rolige danske natur.

ReCollectors er skabt af 100% genanvendt og genanvendeligt plastik, og er udformet så du nemt og praktisk kan både tømme og rengøre affaldsboksene.

Se hele udvalget af ReCollector bokse til affaldssortering her

ReCollector affaldssorteringReCollector affaldssortieringsbokse


Forrige blogindlæg Næste blogindlæg